Lav din egen evighedsæske

Evighedsæsker er en flot og elegant gave, og er dermed perfekt som værtindegave. Når låget tages af æsken, springer de smukkeste tørrede blomster op, og bringer liv og glæde i hjemmet og et smil på modtagerens læber. Man kan også vælge at lave dem til sig selv som en fin dekoration til hjemmet. Evighedsæskerne kan tilpasses mange begivenheder, til påske som i et påskeæg, til Valentinsdag i en hjerteformet æske eller til et bryllup i en guld- eller sølvæske. Som du kan se, er mulighederne mange med evighedsæsker, og i dette indlæg vil vi guide dig i, hvordan du kan lave din egen evighedsæske med tørrede blomster.

Før du starter med at lave evighedsæsken

Når du skal lave en evighedsæske anbefaler vi at du benytter dig af bløde og harmoniske farvenuancer. Farver som lilla og lyserød er harmoniske og bløde sammen, de danner et smuk look i den endelige evighedsæske. Hvis du benytter dig af hårde kontraster som rød og hvid vil du ende ud med en mindre harmonisk og tilfredsstillende evighedsæske da blomsterne i æsken sidder tæt og kompakt op mod hinanden. At blomsterne sidder kompakt gør, at øjet kan blive forvirret, hvis blomsterne ikke er nøje farveafstemt.

Rosea-æsken er designet til Valentinsdag eller som en romantisk gave i en hjerteformet æske. Her er det tydeligt at se, at blomsterne sidder meget kompakt, og at det derfor er vigtigt at farverne er afstemte. I dette tilfælde er farverne holdt i røde og lyserøde nuancer og med kun et hint af gul.

Evighedsæske

Rosea

En romantisk og eksklusiv gaveidé

Godt at vide!

Når du laver en evighedsæske, kan det være en fordel at udvælge en dronningeblomst. En dronningeblomst er et fokuspunkt, som er i midten af en samling af mange blomster. I tilfældet med Rosea-æsken ovenfor ville dronningeblomsten være rhodantheblomsten, som skaber et naturligt, men dramatisk midtpunkt. Alt efter æskens form kan der være flere dronningeblomster, altså samlingspunkter, i æsken. Blomsterne omkring dronningeblomsten skal være komplimenterende og skabe et roligt og dynamisk udtryk i æsken.

Du kan vælge at købe tørrede blomster fra blomsterbutikker som fx Evighedsblomster.dk, eller du kan selv prøve kræfter med at tørre dine egne blomster ved at følge vores guide her på siden.

Dette skal du bruge, når du skal lave en evighedsæske

  • Grensaks – Blomsterne skal klippes, så de har en stilk, der passer i længden til din æske. Dronningeblomstens stilk kan du lade være en smule længere, så den kan ‘flyve’ over de andre blomster.
  • Æske – du kan vælge æske i lige præcis det tema eller udtryk du ønsker, og pynte den med bånd, klistermærker eller andet – valget er dit!
  • Oasisblok – En blok, som skæres til din æske og som holder blomsterne fast.
  • Tørrede blomster – Du kan tørre dine blomster selv eller købe dem hos en forhandler.
  • Andet pynt – Du kan også stikke andet end blomster i din æske – til en påskeæske kunne der for eksempel gemme sig et lille påskeæg.

Sådan laver du din evighedsæske

  1. Udvælg dine blomster og klip dem til din æske. Skær oasis-blokken til. Læg det hele klar, så du let kan overskue de forskellige materialer.
  2. Når du stikker blomsterne fast i Oasisblokken, starter du udefra og arbejder ind mod midten.
  3. Placer en dronningeblomst i midten, omringet af de mere ensartede blomster. Lav alt efter din æskes form og størrelse, flere “cirkler” med dronningeblomster i midten.
  4. Hvis du vil have et ekstra eksklusivt og ekstravagant look, kan du lege med at have flere forskellige dronningeblomster og færre af de omkringliggende blomster. Sørg dog for i disse tilfælde at afstemme farverne nøje, så det ikke bliver forvirrende at se på. Hold for eksempel dronningeblomsterne hvide, og det omkringliggende sparsomt og grønt.
  5. Se eksempler og inspiration fra Evighedsblomster.dk nedenfor!

I disse æsker er der flere forskellige dronningeblomster. Udtrykket lykkedes med at være ekstravagant og smukt, da dronningeblomsterne er holdt i lignende farver. Disse æsker er vidunderlige til bryllupper.

I denne valentines æske er de mørke dronningeblomster omringet af mindre røde blomster. Resultatet er et roligt og elegant udtryk.

Pasning af din evighedsæske

Vi har lavet en pasningsvejledning til hvordan du bedst passer dine tørrede blomster i evighedskransen, du kan finde den hér eller på siden under menuen DIY.