Butik med tørrede blomster

Lær at binde din egen evighedsbuket

Evighedsbuketter er som navnet antyder buketter der varer evigt. De er lavet af tørrede blomster og er dermed en bæredygtig samt smuk måde at pynte hjemmet på. Tørrede blomsterbuketter er ikke grå og kedelige som man måske skulle tro da det er tørrede blomster, men derimod bibeholder de deres naturlige farver, fra dengang de var friske. Det er også muligt at gøre blomsterne endnu mere farverige ved at farve dem med for eksempel frugtfarve. Dette åbner op for en masse muligheder i blomsterbindingsverdenen. Du kan lave alt fra små æsker med tørrede blomster, store blomsterskyer, evighedskranse, smukke brudebuketter, blomsterdekorationer eller evighedsbuketter. I dette blogopslag har vi til hensigt at lære dig hvordan du kan lave din egen evighedsbuket med dine egne kreative valg og tanker. Kun fantasien sætter grænser.

Inden du starter med at binde evighedsbuketten

Inden du begynder at binde din egen evighedsbuket, skal du tænke på hvilke udtryk og farvenuancer du gerne vil have der skal fremstå i din buket. En vigtig huskeregel er at der altid skal være én dominerende farve. Som du kan se på det nedenstående billede af Propebuketten, er den lilla farve dominerende i netop denne buket.

Der kan dog i visse tilfælde laves undtagelser i form af at man går efter flere farver, se fx denne Color fra Evighedsblomster.dk, den gør i stedet brug af regnbuensfarver.

Evighedsbuket

Prope

Evighedsblomster.dk

I Prope er lilla den mest dominerende farve i evighedsbuketten.

Evighedsbuket

Color

Evighedsblomster.dk

I Color laves der en undtagelse, hvor der bliver gjort brug af regnbuensfarver i stedet for én dominerende farve.

En anden huskeregel er at man oftest vælger én dronningeblomst som den mest fremtrædende blomst i buketten, og det er den som holder sammen på hele udtrykket af evighedsbuketten. Se fx Bansea fra Evighedsblomster.dk, hvor protea er den mest dominerende blomst (dronningen) i buketten med tørrede blomster.

Evighedsbuket

Bansea

Du kan vælge at købe tørrede blomster fra blomsterbutikker som fx Evighedsblomster.dk, eller du kan selv prøve kræfter med at tørre dine egne blomster ved at følge vores guide her på siden.

Sådan binder du din egen evighedsbuket

Når du har en klar idé omkring farvenuancer, dronningen i buketten, den mest dominerende farve og hvilke tørrede blomster du ønsker i evighedsbuketten er det tid til at binde den. Vi anbefaler at du har en grensaks til at klippe stilkene til din ønskede længde og noget garn til at holde stilkene korrekt sammen når du er færdig med at binde buketten.

Nu er du klar til at binde din buket og du gør dette ved at binde de enkelte stilke sammen i en spiral form.

Evighedsbuket step by step:
  1. Læg to blomster parallelt i venstre hånd.
  2. Herefter tages en ny blomst. Denne lægges på kryds over de to blomster i hånden. Drej blomsterne mod urets retning.
  3. Læg endnu en blomst på kryds over den forrige og bliv ved med dette. Du gentager denne proces indtil du syntes buketten er færdig.
  4. Når buketten har den ønskede størrelse, kan du tjekke om buketten kan stå oprejst på bordet. Hvis den kan stå oprejst har du bundet den korrekt. Hvis ikke må du prøve igen. Prøv at stramme buketten mere.
  5. Når du føler din buket er færdig og har det ønskede udtryk, holder du buketten i den ene hånd, mens du vikler garnsnoren omkring bindingspunktet i buketten. Bindingspunktet er det punkt, hvor alle stilkene krydser. Læg nu buketten ned og bind en stram knude eller sløjfe.
  6. Herefter kan du bruge grensaksen for at klippe buketten til din ønskede længde. Her er det en god idé, at have vasen du gerne vil have evighedsbuketten stående i, så du ikke klipper den for kort.

Du er nu færdig og har bundet din helt egen unikke og personlige evighedsbuket!

Evighedsbuket med tørrede blomster der står opsrejt på bordet.

Buketten kan stå oprejst på bordet, hvilket betyder at den er bundet korrekt.

Tørrede blomster sorteret, klar til at blive bundet til evighedsbuketter.

De tørrede blomster er blevet sorteret og de vender alle sammen med stilken den samme retning. Så er det nemmere at binde evighedsbuketten.

Pasning af din evighedsbuket

Vi har lavet en pasningsvejledning til hvordan du bedst passer dine tørrede blomster, du kan finde den hér eller på siden under menuen DIY.

Køb dine evighedsbuketter hos Evighedsblomster

Har du alligevel ikke har helt mod på at binde dine egne evighedsbuketter? Så kan du finde et smukt og unikt udvalg af evighedsbuketter, kranse, blomsterskyer, tørrede blomster osv. på Evighedsblomsters webshop. Vi har samlet et lille udvalg af buketterne nedenunder.

Evighedsbuket

Holiday

Evighedsblomster

Evighedsbuket

Street

Evighedsblomster

Evighedsbuket

Light up days

Evighedsblomster