4 gaveidéer til Mors dag

Med Mors Dag lige rundt om hjørnet og ønsket om at forkæle en helt særlig kvinde i vores liv, står vi ofte over for det klassiske dilemma: Hvad kan vi give vores mor i gave til Mors dag? Der er ingen tvivl om, at tanken bag gaven er det vigtigste, men det betyder ikke, at vi ikke kan blive inspireret til at finde en personlig og langtidsholdbar gave. I dette blogindlæg vil vi komme med fire bud på gaveidéer til Mors dag. Uanset om I er på udkig efter en gave til jeres mor, bonusmor, farmor, mormor, bedstemor, eller en anden speciel kvinde i jeres liv, så er vi sikre på, at gaveidéerne herunder kan falde i god smag hos de fleste kvinder.

Langtidsholdbare buketter fra Living Flowers | fra 399,-

Hos onlineshoppen Living Flowers kan I købe de smukkeste buketter til Mors dag. For kun 399,- kan I få leveret en langtidsholdbar buket til jeres nærmeste pakkeshop. Nemmere bliver det altså ikke.

Det specielle ved buketterne fra Living Flowers er, at de ikke blot holder i to uger som en normal frisk buket blomster. Fordi de har stået i en helt speciel næringsrig nektar, så kan de holde i minimum seks måneder! Det er altså et ret så genialt koncept. På den måde kan I købe en gave til jeres mor, som ikke kun glæder hende til Mors dag, men som glæder i minimum seks måneder. På den måde er 399 kroner godt givet ud. Det synes vi i hvert fald.

 

DIY: Lav jeres egen billederamme med tørrede blomster

Vi har før lavet en guide til forskellige DIY projekter, som I kan lave med genbrugte tørrede blomster, så de ikke ender i skraldespanden, men i stedet bliver genbrugt til nye gaver og smuk interiør. 

Hvis I har et par blomsterstilke fra en gammel evighedsbuket liggende, kan I nemt lave et superflot, dekorativt billede, som kan hænge og pynte på hjemmets vægge. Og hvis I ikke har sådanne blomsterstilke liggende, så koster de ikke mange penge i butikkerne. Alternativt kan I også gå ud i naturen og plukke vilde blomster, og lave blomstertryk med disse.

Uanset hvordan I skaffer jer blomster, så udvælg de fineste stilke blandt jeres evighedsbuketter og evighedsblomster og find en tom billedramme, som består af glas- eller plastplader. Læg nu den første plade i rammen og arrangér derefter jeres udvalgte blomsterstilke. Det kan være, I ønsker, at blomsterne skal fylde hele billedrammen og ligne den buket, som de er taget fra. Det kan også være, I ønsker, at enkelte blomsterstilke skal skabe et minimalistisk udtryk. Uanset hvad I vælger, så læg jeres blomster på pladen. Læg dernæst den anden glas- eller plastplade ovenpå jeres blomster, og giv pladen et tryk. Rammen kan nu spændes. Og voila – I har lavet en smuk billedramme, som kan pakkes ind til Mors dag.

I kan også dykke ned i vores andre DIY projekter i vores tidligere blogindlæg her

 

Blomsterfrø til haven

Hvis den kvinde, som I kigger efter den perfekte gave til, har grønne fingre og en lille have, hvor hun bor, så kan en sød gaveidé til Mors dag være at give blomsterfrø til haven. Blomsterfrø kan være en fin måde at kombinere kreativitet, natur og en lidt anerledes gaveidé på én gang. Det sjove ved at gå ud og købe blomsterfrø er, at I helt selv kan vælge, hvilke blomster, I vil give hende. På den måde kan I personliggøre gaven, og vælge blomster, der har særlig betydning for hende, som I giver dem til, eller nogle blomster, som I synes vil være passende. Måske er det hendes yndlingsblomst, eller måske er det en blomst, der minder hende om en særlig begivenhed eller tid i hendes liv. Og når blomsterne så begynder at spire og blomstre i haven, vil hun blive mindet om jeres gave og kærlighed, hver gang hun ser dem.

En ny vase | Til interiør og evighedsblomster

En smuk vase til evighedsblomster er netop den slags gave, som ingen kvinde nogensinde ville blive ked af at modtage. Forestil jer at overrække en håndlavet keramikvase, som I selv har formet, malet og brændt lige efter jeres mors stil. Eller måske købe en klassisk krystalvase, der kan pynte på spisebordet og fange solens glimt på en helt fortryllende måde. Den vase, som I vælger, behøver heller ikke være bestemt efter én slags blomster, for vaser kan nemlig ofte være sit helt eget stykke interiør. Selv når der ikke er blomster i, så kan mange vaser stå for sig selv og pynte i hjemmet. Derfor er det også en mere langtidsholdbar gave end at købe den klassiske buket friske blomster på Mors dag. Der findes utallige slags vaser i mange forskellige prisklasser, så uanset om I er på udkig efter en SU-venlig gave til Mors dag eller har lidt flere penge på lommen, så kan I helt sikkert finde en smuk vase i en boligbutik eller på nettets store udvalg.

Forrige
Forrige

Guide: Hvilken vase passer til mine blomster?

Næste
Næste

Borddækning: Pynt med genanvendelige evighedsblomster